10 feb
Jag har undkommit att få mina fina klor klippta ett bra tag nu. Men idag var husse och matte samspelta. Husse höll fast mig den elakingen medan matte klippte mina klor. Jag sa ifrån på skarpen men de lyssnade inte på mig. Protesterade hela tiden men vad hjälpte det. Mina fina klor är borta igen.

4 feb
Jag fick upp husse idag. För första gången så hoppade jag upp på stereon i matte och husses sovrum därifrån var det enkelt att hoppa till byrån. Råkade välta ner lite saker så husse rusa ur säng och stängde ut mig från sovrummet. Jag tycker i alla fall att jag var duktig.

27 jan
Idag blev jag 5 månader. Fick supergo mat idag, gourmet!

20 jan
Idag frostades frysen av. Det var kul att få hoppa in i frysen och sedan leka med isen som lossnade. Husse blev lite tokig på mig men jag hade kul.

9 jan
Var på Malmö central i över en timme för matte och husse fikade men en kompis till matte. Detta var ju mitt på dagen så mig gjorde det inget. Sedan var det en lång och rätt tråkig resa med tåg igen, taxi och till slut vart vi hemma igen. Va skönt det var att återse min klösmöbel.

3 jan
Jag smet ut i trappen idag igen när husse kom hem. Det luktar så mycke där och jag får aldrig tillfälle att lukta klart. Matte och husse har inte badat mig på ett tag men idag var det visst dax igen. Denna gång satte de ner mig i badkaret och jag anade inget. Snart var jag blöt och hade schampo på mig. De fick kämpa lite med att skölja av mig och torka mig men ja det vart inte så tokigt bara jag som har en massa pälsvård att göra nu.
1 jan 2006
Gott nytt år! Det var visst några som smälde och hade sig men jag brydde mig inte. Årets första dag tog jag det lugnt.
3 dec
Hamnde i toaletten idag, husse hade lyft locket och ringen för att han skulle tömma min toa. Tänkte inte på att han gjort så utan hoppade rakt ner i toan. Jag blev blöt och matte skratta.

27 nov
4 månader idag blev jag. Fick gourmet mat och givetvis en massa kramar och kel.
26 nov
Idag tvättade matte och jag visade än en gång mina fina akrobatkonster på torkställningen. Finns kort på mitt lilla äventyr och matte skrattade rätt mycke åt mig. Kul att kunna glädja de där tvåbenta med jämna mellanrum. Har varit kelig och bara njutigt av dagen idag.
25 nov

Nu är fönstret i sovrummet övervunnet. Husse hittade bevis på att jag varit där kunde ju inte låta bli att putta ner en kruka.

22 nov
Chockade husse idag. Han stängde in mig i köket och när han kom tillbaka hade jag tagit mig upp på diskbänken. Husse förstod inte hur jag kom upp och jag höll honom på strekbänken tills matte kom hem. Det är jättekul att nosa runt i vasken och försöka stjäla till mig lite gott.

16 nov
Aktiverade husse idag genom att putta ner lite krukor i köket. Han bara suckade och tyckte att jag var jobbig.
14 nov
Jag har varit dum mot husse idag. Jag bet han flera gånger. Efter att tagit det väldigt lugnt så gick jag och gosa med husse. Vi är vänner igen nu. När matte kom hem fick jag lite mat. Det var gott men maten som matte och husse skulle äta luktade godare.

13 nov
Söndagar är lugna dagar. Inget stress och jag får visa vilken stor tjej jag är när husse och matte går iväg och handlar och jag är ensam hemma. Sprätte jord på mattan i vardagsrummet det tyckte inte husse och matte om så den där dammsugaren kom fram igen.
12 nov
Det var slut på min mat i morse så jag väckte matte. Hon blev inte så där jätteglad men hon tyckte att det var hennes eget fel. När matte stod och gjorde iordning min mat blev jag lite nyfiken på vad hon egentligen gjorde så jag klättra upp på matte. Några skutt och sedan satt jag på hennes axel och ett vigt hopp efter det så var jag på arbetsbänken. Jag tyckte att en av husse och mattes växter var lite felplacerad så den åkte i golvet. Den där fula gröna saken som låter åkte fram.

11 nov
Idag fick jag komma ut. Husse och jag åkte med buss och tunnelbana. På ena bussen var det en liten människa som fick klappa mig. Han verkade snäll. Det var många människor som tittade på mig och tyckte att jag var söt. Inne i stan mötte vi matte och jag började känna igen mig. Vi var på väg till veterinären. När jag väl fick komma upp ur väskan så var det bara ett stick i nacken. Hela den där resan bara för det där. När vi kom hem fick jag smaka tonfisk från husses pizza.
10 nov
Det kom otäcka ljud från någonstans idag. Jag gilla det inte alls. Busade lite med husse han dammsög nämligen idag och efter det så lekte jag lite med växterna, men bara lite. Idag fick matte och husse besök så världen består inte bara av de två utan det finns fler snälla människor. Matte var på mig med den där saxen idag igen. Hon fick nöja sig med en lätt översikt. Jag som vårdar mina klor så bra själv när ska matte lära sig det?
9 nov
Hittade en ny leksak på köksbordet. En massa fluffigt papper som var lätt lekt. Husse lyckades fånga mig på kort när jag busade som bäst. Så vart det dax igen, detta badande. De var lite fulare denna gång matte och husse. De valde inte köket för detta överfall utan badrummet. Jag blev blöt, schamponerad, lite avsköld och torr. Förstår inte att de ska hålla på så här. Vad är det för fel på att lukta toa?

8 nov
Va husse blev arg idag, jag som bara lekte lite. Visst är matte och husses växter till för att jag ska ha något att busa med?

7 nov
Aj aj aj. Min ena klo fastna i elementet när jag skulle smaka på husses smörgås. Fick hjälp av husse att komma loss. Dumma element! Matte hade två nya leksaker med sig hem idag. Det blev full rulle här för husse och matte satt på golvet och åt. Som vanligt fick jag inte smaka, bara någon stark röd sås av matte. Jag har ju gjort illa mig idag borde jag inte få smaka då, det luktar ju så gott.
6 nov
Söndagarna är mysiga. Först låg jag och kela med husse och seda efter att matte och husse handlat så kelade jag med matte. När jag blev utestängd från vardagsrummet så tog jag ut min frustration på en rulle toapapper som stod på golvet. Husse blev lite sur medan matte bara gick och la sig.
5 nov
Jag är duktig på att hoppa omkring. Tog mig upp på den där saken, TV kallas den för, som husse och matte sitter och tittar på. Det var rätt högt men jag fick inte vara där. Har fått en ny plats att sova på men jag vet inte vad jag ska tycka om den. Ute i köket har det flyttats runt lite så nu är det mycke svårare att hoppa upp i fönstret. Tror att matte och husse tröttnade på all jord jag drog ner på bordet.
4 nov
Det enda märkvärdiga idag var att matte kom hem tidigare än vanligt.
3 nov
Husse och jag har softat idag. Fick smaka fiskpinnar och päron när matte kom hem. Vill ha fiskpinnar fler gånger.
2 nov
Idag gick matte upp i rimlig tid men hon stannade hemma ändå. Jag ville leka med en massa färggranna trådar som matte höll på med och då stängde hon ute mig. Husse låg och sov så jag fick inte leka. Gjorde om det där misstaget att somna i mattes famn, men det är ju så gosigt att bli klappad. Mina klor som jag vässat så fint är nu bara korta små stumpar. Tog mig upp i det som kallas för handfat i badrummet. Det var skojigt och husse satte igång det där som rinner, är nog vattnet. Inga problem alls med att bli blöt det var ju så skönt, värre när matte skulle torka mig. Kan ju fixa sånt själv min frisyr blir ju sabbad av mattes gnuggande.
1 nov
Matte gick iväg senare än vanligt och var hemma snabbt igen. Sedan sov husse och matte länge. Eftersom de sov när jag ville leka så sov jag mycke på kvällen.
31 okt
Matte vart pigg i morse så hon tog med sin frukost in i vardagsrummet. Givetvis luktade pålägget så gott så jag tänkte ta mig en bit. Men när jag greppat tag och var påväg bort för att njuta av det så såg matte vad jag gjort. Hon höll fast mig och tog tillbaka det där smarriga pålägget. Jag gjorde ett försök till men det lyckades inte heller. Den där bullriga saken i köket, tror det är en diskmaskin, kan man ju gå in i också. Husse blev inte glad när jag gjorde det utan skällde på mig och tog bort mig därifrån. Jag var ju inte klar med mitt utforskande så jag hoppa in igen ett antal gånger. Att jag gick husse på nerverna märkte jag absolut men jag låtsades som om det regna.
30 okt
Idag snodde jag ett ben av matte när hon åt. Tyvärr så satt husse så strategiskt till att jag inte kom undan med det.

28 okt
Papperskassar är kul. De låter och flyttar sig lätt. Hoppas matte och husse inte tar bort den pga allt ljud jag gör.
27 okt
Idag fyllde jag 3 månader. Fick gourmet mat av husse och matte. Mina presenter hade jag ju fått för någon dag sedan.
26 okt
Usch nu har husse och matte kommit på ett nytt sätt att tvätta mig på. Jag var helt ovetande men när de satte ner mig på handduken var den ju jätteblöt. Som vanligt försökte jag säga att jag inte ville bli blöt men matte fortsatte i alla fall. Denna gång var det inte lika obehagligt som innan i alla fall.

25 okt
När matte kom hem idag så hade hon en massa leksaker med sig till mig. Det var små mjuka möss och ett litet krypin till mig. Det där krypinet luktade väldigt konstigt men det kanske blir bättre när jag varit i det några gånger. Mössen dödade jag om och om igen, det var jättekul att matte köpte dem.

20 okt
Matte gick inte upp i tid idag, inte är det redan helg? Matte tryckte in en spruta i min mun idag och så fick jag en konstig smak i munnen. Det var inte helt okej men jag verkar ha gjort matte och husse glada genom att inte konstla för mycke.
19 okt
Idag bet jag husse i fötterna. De är ju så stora och lurviga så det passar mig perfekt att tugga lite på dem. Tror att jag gör matte en tjänst som gör att husse vaknar till liv på morgonen.
18 okt
I natt var jag jättebusig. Matte låg och sov men hon hade inte täckte på sig som hon bruka så jag "nafsa" lite på henne. Hon blev inte glad och ropade bara att jag skulle sluta. Efter många dagar med krumbuktande från min sida så fick matte äntligen klippa mina klor.
17 okt
Fick super mumsig mat idag, Pussi i sås. Sånt här får husse och matte köpa fler gånger. Jag har hittat en ny plats att vara på, uppe brevid den där burken matte och husse tittar på ibland. Husse plockade ner mig några gånger men jag tog mig upp igen. När jag sitter uppe på en svart låda, högtalare tror jag att det är, så ser jag något som rör sig. Självklart vill jag få tag i detta och börjar jaga vad det nu är. Matter och husse sa att jag inte fick göra så och husse tog upp mig i sin famn istället. Mina klor börjar bli riktigt långa nu. Matte försökte klippa dem men jag la mig hos husse istället.

16 okt
Det sprangs i dörren otroligt mycke idag. Jag fick inte följa med matte men jag gjorde några försök men tyvärr var husse och matte snabba och plockade upp mig.
15 okt
Matte gick inte hemifrån på morgonen idag, tror det är det här som är helg för det har inträffat några gånger nu.
13 okt
Innan matte tvättade håret idag så tänkte jag visa vad jag hade lärt mig. Jag hoppade upp och spatserade runt uppe på badkarskanten. När jag hade kommit en bra bit så halkade jag och ramla ner i badkaret. Det var jättehalt och jag hade svårt att ta mig upp men efter andra försöket var jag uppe och sprang ut från badrummet.  
12 okt
Husse gjorde något "knasigt" idag. Han la sig i den där saken som matte brukar duscha i. Jag kom på hur jag skulle komma upp på kanten så jag hoppad upp och satt och titta på han. Husse lämna mig ensam och kom sedan hem tillsammans med matte och en massa kassar. När de öppna dörren smet jag ut och hann titta ut genom fönstret brevid porten. När husse och matte åt försökte jag ta deras mat. De tyckte inte att jag skulle göra det så jag försökte bara ännu mer. Tillslut blev jag jättetrött och gick och la mig i fotöljen. Jag fick inte sova så länge för matte kom med någon konstig låda som blixtrade. Husse och matte jagde runt mig med den där lådan och sa till mig att jag skulle vara stilla och titta hit eller dit. Matte och husse är konstiga.

11 okt
Morgonen var som vanligt idag. Matte gick upp och gav mig mat sedan efter ett tag så gick hon. Husse och jag tog det lugnt idag men han plockade fram min bärväska. När jag hade lagt handduken som låg i väskan så som jag ville ha den tyckte husse att jag stökat till och la den slätt igen. Han fattade inte att jag ville ha den på mitt sätt så jag fick ge mig. Sedan så stängde husse in mig i min bärväska och vi gick ut. Det var först en buss och det var inte kul alls att åka den. Sedan var det något som kallas för tunnelbana det var lite bekvämare. Sen var det buss igen och när vi klev av var matte där. Jag blev buren en bit och det var mycke nya lukter och ljud runt mig hela tiden. Vi kom fram till ett ställe där det var andra djur och människor som titta på mig. Efter en stund så fick jag komma ut ur väskan, då var det en som heter Måns där och han klämde och kände på mig. Vissa saker han gjorde var helt okej men det var inte kul att få något vasst i nacken. Matte lyfte tillbaka mig i väskan och så gick vi iväg igen. Jag tyckte det var skönt när vi kom hem igen.
10 okt
I morse jagade jag ett band som hängde från mattes ficka när hon tvättade håret. Det var mycke roligare än att vara under badkaret. Förutom några träningsrace så har jag tagit det lugnt idag. Husse har legat på soffan stora delar av dagen och det var skönt så visste jag var han höll hus. Matte och husse var elaka nu i kväll, de badade mig. Nu är ju min fina päls helt saboterad. Inser de inte att jag måste lägga ner en massa tid på att fixa till den nu igen. Det är dessutom väldigt blött och obehagligt att bli badad. Jag bet husse några gånger och matte fick märken efter mina klor på halsen. Undrar vem det var som kom på att man skulle tvätta mig. Jag tvättar mig själv ju det duger väl.
9 okt
Som vanligt fick jag idag välja vilken mat jag skulle äta. Jag bara väljer en på måfå och matte borde kunna göra det själv men om hon nu ska insistera på att jag får välja så gör jag väl som hon vill. Detta har varit ännu en av dessa supermysiga dagar då jag fått sova så mycke jag velat. Den där otäcka gröna saken med lång hals och munstycke var framme idag igen. Ja just det den kallas för dammsugare. Jag tycker inte om den så jag la mig på mitt favoritställe under sängen och kom inte ut på en lång stund. Sedan såg jag något jätte konstigt. Matte använde en sak som stått framme på golvet hela tiden och som jag har användt lite som en trappa upp i min hammock. Den gnisslar och matte luktade konstigt när hon var klar. Påfågelfjädrarna fick sig en omgång till idag, de är så kul. Efter jag sovit i mattes famn idag så hade mina fina klor blivit korta. Kände ju att matte var på dem men vad är det hon gör egentligen. Tror jag ska försöka låta bli att somna i hennes famn i framtiden. Jag får ju inte tag när jag vill upp ju.
8 okt
Jag har börjat skämma bort matte och husse med att jag inte väcker dem på natten. De är mycke piggare när de vaknar nu och kelar massor med mig. När det är helg så kopplar både husse och matte av och jag behöver inte ha koll på dem. Sov mycke idag och det var skönt att vara själv en liten stund när de var iväg och handla. När de kom hem så visa de upp mig för deras granne. Hon tyckte att jag var så söt att hon smälte. Matte hade några påfågelfjädrar men nu har hon inte lika många längre. De är så roliga att bita i så matte gav upp och lät mig leka.

20 sep
Matte drog iväg till det där stället som hon kallar för jobb. Alla sakerna husse och matte beställt till mig kom idag. Det var så kul att leka med all plast och påsar som kom.
19 sep
Det var något som skrällde på morgonen, tror det kallas för väckarklocka. Matte var inte så pigg då jag hade busat under natten igen. När matte givit mig frukost så gjorde hon några mackor till sig själv med ett konstigt pålägg. När jag försökt smaka lite av det så sträckte matte fram fingret och jag slickade på det 2 gånger. Vad som hände sen var att jag trodde att allt, som tydligen var mattes finger, var det där goda som visst heter leverpastej. Jag bet matte hårt i fingret, matte skrek och sprang ut på toaletten. Tyvärr hade jag bitit lite hårt och matte fick hål i fingret. Matte gick ut genom ytterdörren och jag letade efter henne för jag trodde det var en lek, men hon kom inte tillbaka så jag busade med husse.
18 sep
Väckte husse och matte mitt i natten. Jag ville ju busa, saknade Rasmus och mamma. Matte och husse somna om efter någon timme och sov jätte länge. Jag stod och pep och då plocka matte upp mig i sängen. Då jag var kissnödig så kissade jag på husses täcke. Matte lyfte mig raskt till toaletten precis som om jag inte hade fattat att det var där jag skulle kissa. Det var ju hon som lyfte upp mig när jag ville gå till toaletten och hamnade i den höga sängen. Sedan sköljde hon av mina tassar med vatten, usch va blött det var. Jag skrek att jag inte ville bli blöt men matte bara torka mig och satte ner mig. De lät mig vara själv en stund idag också. Matte oroa sig för att jag inte hade gått på toaletten, men jag är ju en liten tjej och igår åt jag inte så mycke så vad trodde hon. Har fått lite mjölk idag, det var gott men jag hade inte tid att dricka. Jag ville busa och kela med husse och matte. Får massor av pussar och kramar av matte och husse, tro de tycker mycke om mig.
17 sep
Matte och husse kom och hämtade mig.De hade köpt en bärväska att hämta mig i. Den var helt okej och de hade lagt en mjuk handduk i den också. Vi åkte först buss, detta var läskigt och jag pep nästan hela vägen. När bussturen var över hade vi kommit hem till min storebrors nya hem och det var jättekul att få träffa honom igen. Han hade en ny kompis också som hade väldigt svart päls. Han fräste åt mig när jag ville nosa på honom, då gick jag och brossan, som förresten heter Rasmus och la oss under en fotölj och sov lite. Efter alldeles för kort tid ville matte och husse åka vidare. De satte mig i väskan igen och vi åkte med en taxi, detta var nästan lika jobbigt som att åka buss. Sedan fick vi stå ute och vänta på ett tåg en liten stund. Det var mycke nya lukter där men det var inte alls lika jobbigt som att åka buss och taxi. Ombord på tåget så somna jag rätt snabbt och jag vakna inte förrens husse och matte tog med mig av tåget. Vi åkte än en gång med taxi och jag var fortfarande trött så det var inte så jobbigt som första gången. När vi kom hem till matte och husse släpte de ut mig ur väskan och jag sprang runt och luktade på allt nytt. De hade fixat en toalett av en pappkartong åt mig och en skål med torrmat och en med vatten. Matte krafsade i min toalet, precis som om jag inte fattade att det var toaletten. Flera gånger gjorde hon så men jag avslöjade inte att jag hade fattat att det var en toalett. Husse och jag blev lämnade ensamma en stund för matte gick och köpte mat. Eftersom matte och husse satt på golvet och åt så ville jag också smaka men det fick jag inte. Resten av kvällen luktade jag runt i mitt nya hem och snart var det dax att sova. Jag blev upplyft i mattes och husses säng och där la jag mig tillrätta mellan dem.

16 sep
Brossan blev hämtad av sin nya matte.
15 sep
Husse och matte fick reda på att de fick hämta mig på lördagen om de ville ha mig.

10-11 sep
Bestämdes att matte och husse skulle komma och titta på mig.
9 sep
Matte ringde och "tjinga" mig.
8 sep
Matte och husse fick se bild på mig för första gången.

27 juli 2005
Föddes jag... brossan var dygnet snabbare än mig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galleri

 

Hem

 

Disadoras hemsida